WARNING!

WARNING! Be careful of this blog. You might get fatter.

Saturday, 16 June 2012

Hantaran tunang simple


Assalam.. Hari tu saya bertunang dengan cubaan simple se-simple-nya. Saudara mara, jiran2 dan rakan2 lain tidak dapat di jemput.. Hantaran juga diputuskan tiada. Namun, tiba2 dari niat hanya nak kasi hadiah / makanan dalam kereta untuk belah lelaki yang datang dari jauh tiba2 terjadi 9 dulang hantaran + 1 sirih junjung.. maka dalam satu malam, dengan menggunakan saki baki riben dan tisu hijau(baki wedding kakak tu..) serta meminjam dulang dari abang ipar, inilah hasil kraf tangan familyku..

sneak preview

ok ni hantaran ku kepada si dia in detail..

coklat "selamat bertunang" dari kakak

3 paket biskut Famous Amos dari saya

Another coklat "selamat bertunang" dari kakak

Blueberry muffin baked by me that morning (instant mix je. hehe) 

set baju nikah dari abang ipar

sejadah dari abang ipar

kompas kiblat, kopiah dan kain pelekat dari abang ipar

buah-buahan dari mak

buttercream cupcake dari kakak kedua baked that night

sirih junjung dari kakak dan abang ipar

close up sirih junjung (dibuat dalam masa sejam oleh kakak kpd abg ipar)

dan juga, inilah hidangan yang di jamu
Main menu: Satay and lontong
Desert: Cupcakes, caramel pudding, kuih muih. doorgift smua dibeli pagi itu juga..


terima kasih kepada keluarga dan yang hadir dalam menjayakan majlis simple ini :)

I would like to end my post with a few words from Rasulullah saw,
 

“ Rahsiakan pertunangan dan iklankan (maklumkan) tentang perkahwinan ”

(Hadith riwayat Ahmad dari Abdullah bin Zubair Radhiyallahu ‘anhu.)


dalam tak sedar diriku sedang menghebah2kan pertunangan! oopps..oh well..

thanks for reading!