WARNING!

WARNING! Be careful of this blog. You might get fatter.

Wednesday, 9 May 2012

Qarin biadap vs YOU

assalammm!

dalam masa 30minit (aku cuba utk menulis dalam waktu ni je sebab ada hobi lain and bunch other stuffs nak buat). alrite. bismillah.

Korang tahu tak qarin tu apa? ok, since aku kesuntukan masa, tiada creditors buat masa ni. you can research by yourself further. but from my knowledge, qarin is within you, or perhaps the devil within you. dia akan sentiasa mengajak kamu untuk buat benda yang tak baik atau lagha atau opposite kebaikan. my friend told me that qarin knows better THAN you. dia tahu apa nak pujuk kamu untuk melupakan Penciptamu.

Baiklah, disini aku mahu cerita kisah ku pada maghrib tadi. tatkala tamat solat magrib, aku kelaparan nak makan. makanan dah tersedia depan pc. and selalunya aku akan makan sambil tengok cerita2 yang didownload atau youtube pon jalan. dan usually kalau ada baru download pasti terus tengok. tapi cerita GLEE (yang haram gay lesbian) dah 3 hari tak berjaya tengok lagi sebab bz kerja / tidur penat sebab kerja. so, ceritanya, aku jarang baca quran (sejujurnya..), then malam ni ingat nak baca (sebab perasaan tak tenang dah tiba kerna dah lama tak baca).. maka pada kali itu, aku berkata pada qarin, "OH QARIN, NOT TONIGHT! KAU GODALAH AKU LAIN KALI" mak aih ingat senang lawan diri untuk tak tengok cerita2 lagha? alhamdulillah aku berjaya membaca surah ke 20 which is Taha (tafsir je. tapi sambil dengar orang baca. ok la tu kan?)

So this is what i find interesting in the surah (dan2 kena dengan apa yang jadi tadi):



Below ada dua link blog yang aku rasa bagus untuk rujukan Qarin (kepada owner blog, nak oreo kool blog plis) :

1.  Blogger Muslim - Qarin pendamping manusia
2.  Muslimin Muslimat - Tentang Qarin. Tahukah Anda?


selamat menahan nafsu!
dan terima kasih kerana membaca!