WARNING!

WARNING! Be careful of this blog. You might get fatter.

Wednesday, 2 November 2011

senibina adalah program paling biadap

Wattup people!~ kali ini aku nak bebel pasal program / course / pekerjaan / cita-cita yang sangat kurang hajerrr...bacala la kalau mampu..


sebab2 senibina biyaaadap nak mamposs:

#1 senibina akan sedut 25jam masa anda
Dalam senibina (architecture), you will suppose in a semester have at least 4 times of a biadapp 'critique session'.  this critique session is some what a presentation day which you have to prepare yourself of hours and hours and hours and hours of hardwork, where you only have extra little time for only praying, eating and other necessity things to do. moreover, people like me (seorang yang susah nak fokus) will always have the urge to get the hours and hours of hardwork more than other architecture students. but, as i said this biadaaaapp 'critique session' requires hours and hours of hardwork even for a super genius or hard worker or smart worker watsoeva...so u see how many hours you have to give for dis-focus minded like me :( hurmm..


why? why is it too much hardwork?


architecture = is a design process. 
it is a process. that is why we architecture peeps do a lot of last minute works. actually its not last minute..the process in getting there is at the last dateline. no design will finish until there is a dateline. in real life the construction of a building still may be adjusted. existence of renovation? why aren't they satisfy with the original design? hemmphh..why do i have time to write this nonsense if senibina biadap telah menyedut segala masaku? well sebab semalam aku baru selesai 'critique session' biadap itu. we still have a lot other things to do. cuma dah boleh bernafas sikit for now. now that brings me to number 2.


#2 senibina akan buat anda dimarahi ibu / bapa
ni mungkin hanya berlaku pada gadis2 yang tinggal di rumah sahaja spt aku.well, aku baru je lepas crit (singkatan critique session. bukan cirit birit). dan utk 2 minggu preparation crit tu dimana anda tidak membantu sangat dalam rumah dan hanya buat kerja dan buat kerja (turun bawah amik makanan dan makan depan pc semula :(( ) sudah berlalu, maka pabila kamu sudah ada sedikit masa untuk kembali kedunia (spt bersukan bersama rakan2) anda pasti tidak dipersetujui utk keluar rumah, lagi2 dgn orang2 yg telah mguruskan rumah selama kita bekerja macam sy**ll itu. kadang2 bukan sebab kita ni sengaja tanak tolong. 2 minggu hanya sempat tolong certain chores yg da ditetapkan dan pabila lepas 2 minggu tu terlupa ada chores lain yang perlu dibuat selain yang ditetapkan itu. maka muncullah komen2 kurang bes spt anda lagi pentingkan rakan2 anda dari keluarga anda, atau oh nak kua ada masa, tlong2 takde pulak. yesss i likeeee when this happens.....its not that we don't want to help out. we just sometimes forgot. reminding us does not mean we are not sincere in helping.
bukannya sengaja :(

#3 senibina akan gemokkan anda / dapat penyakit gastrik
masa yang selalu banyak di utilized oleh budak2 senibina utk buat kerja adalah malam. antara sebab; siang sibuk dgn kelas lain atau masa memang tak cukup waktu siang dan sambung pada malamnya atau mungkin berehat dari malam sebelumnya. maka di waktu malam anda akan terasa lapar. midnite snack menjadi perkara ruji. makan malam tidaklah baik utk tubuh badan yg ideal. selain itu juga jadi punca penyakit gastrik dimana midnite snack amat mudah cenderung utk gastrik. don't forget caffeine. kopi / nescafe / old town white coffee / wateva drug utk tahan berjaga malam akan jadi secondary food utk student arki (singkatan architecture. duuhh..) this is very bad and also penyumbang gastrik. oh! bila masa crit day, usually budak senibina mesti tak sempat makan or tak selera makan. maka bertambah2 budak berpenyakit gastrik...
i dont wanna be a fat archi~cat. meow:(


well, only a whopping 3 reasons of biadapness of architecture for now. there are more. i mean seriously, there are. now,  i wanna try to not do last minute work.. yup. lets do design right now~. #$%^&* senibina memang biadap..i wanna go to sleeeeppp

dang it's 12:23am and i am hungry